пʼятниця, 28 червня 2024 р.

КОНСТИТУЦІЯ - НАШ ЗАКОН, НАША СИЛА

 


Сьогодні ми відзначаємо одне з найголовніших свят нашої держави, яке укріплює націю, виявляє дух народу - це День Конституції України!

Третій рік поспіль Україна відзначає День Конституції в умовах повномасштабної війни - тепер статті про суверенітет і територіальну цілісність щодня відстоюють ціною власних життів наші Захисники і Захисниці. Право на життя, свободу, честь і гідність не далося українцям, як подарунок, як здобуток демократії. Ці права сьогодні потрібно виборювати і доводити всьому світові, що ми їх вартуємо і заслуговуємо. Сповідуймо свої цінності та переконання, гуртуймося. об'єднуймося та підтримуємо Збройні Сили України - не дамо ворогу знищити наші конституційні права, нашу країну, нашу свободу та Незалежність!

З Днем Конституції України! 

пʼятниця, 14 червня 2024 р.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

 

Сьогодні, 10 років, відколи терористи самопроголошеної "лнр" збили український військово - транспортний літак ІЛ -76 ДМ біля Луганського аеропорту. Загинули всі 49 осіб, які були на борту. 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу - бійців 25-ї гвардійської авіабригади з Мелітополя. Серед них був наш земляк, однокласник мого племінника - ВІТАЛІЙ БАХУР.

У Високому Небі - безсмертні Герої,

Наша правда свята, наш взірець назавжди.

Тож вклонімося Богу і подякуймо Долі,

І помолимось щиро за вкраїнських Синів!

         ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

понеділок, 10 червня 2024 р.

ЛІТЕРАТУРНИЙ ВІКІНГ

 

Сьогодні 10 червня свій день народження святкує один із найтитулованіших та улюбленіших письменників країни, "батько українського бестселера", автор знаменитого роману "Чорний ворон" Василь Шкляр.

\Василь Шкляр - це літературний вікінг, легіонер, який завжди готовий до текстових походів і зіткнень з образно - художніми стихіями... Якщо вже розвивати й просувати українське кіно, яке в новітніх умовах не може не бути комерційним, то насамперед на матеріалі романів Василя Шкляра.

                           Ярослав Голобородько, літературний критик

середа, 5 червня 2024 р.

БЕРЕЖІМО ДОВКІЛЛЯ - БЕРЕЖІМО ЖИТТЯ

 

Погляньте навкруги. Природа погибає!

Від нашої байдужості вона лише страждає!

Благаю бережіть її, тому що того варта.

Людина мисляча, вона на краще здатна.

Якщо довкілля знищимо - навік осиротіємо.

Хіба ми варвари? Ми що любить не вміємо?

                                В. Красільнік  

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища. За довгі роки свого розумного існування люди так вплинули на навколишнє середовище, піддаючи його змінам, що тепер ці зміни впливають і на саму людину. Ламаючи, калічачи і вбиваючи, ми дивуємося чому Природа бунтує? Але вона просто захищається. Захищається від нас повенями, землетрусами, буревіями та іншими катаклізмами.

Слово "екологія" в перекладі з грецької означає наука про дім. Зараз багато людей у всьому світі занепокоєні проблемами екології, бо планета Земля - наш великий спільний дім. І від того, наскільки в ньому все добре, залежить здоров'я та добробут кожного з нас.


Національний природний парк "Північне Поділля".