четвер, 29 серпня 2024 р.

НЕ ЗАБУДЕМО Й НЕ ПРОБАЧИМО НІКОЛИ

 

29 серпня - День пам'яті загиблих захисників України.

10 років тому сталася Іловайська трагедія. Російськими окупантами на Донеччині підступно було розстріляно 366 воїнів Збройних сил України, 429 поранено, 128 взято в полон. 

Громадськість с. Сасів вшанували пам'ять загиблих наших воїнів односельчан. 




Вічна і світла пам'ять мужнім захисникам України від російської агресії. Не забудемо й не прбачимо ніколи!

вівторок, 27 серпня 2024 р.

МИТЕЦЬ ВЕЛИКОГО ТАЛАНТУ

 

Є вчені, що знаються не на одній якійсь науці, а мають великі напрацювання у багатьох галузях знань. Є люди, наділені унікальним літературним талантом. Є особистості, що стали знаменитими публіцистами, організаторами преси чи громадськими діячами. Всі ж без винятку зазначені характеристики можна докласти до непересічної постаті Івана Яковича Франка. Його обдаровання різностороннє, а знання енциклопедичні. Іван Франко належить до пантеону виняткових особистостей, ідейних фундаторів української державності, людей, що стали цілою епохою в національній культурі. 

субота, 24 серпня 2024 р.

ЖОВТО - СИНЄ ЗНАМЕНО

 

Державний прапор - це символ боротьби, окраса здобутків та добробуту України. Сьогодні в часи війни, коли наші воїни боронять нас від російського агресора наш найцінніший скарб - жовто - блакитний стяг у звільнених містах та селах України. 

Урочистості з нагоди Державного Прапора в с. Сасів.








понеділок, 19 серпня 2024 р.

ДИВО ПАВЛА ЗАГРЕБЕЛЬНОГО

 

Українська романістика найяскравіше представлена творчістю Павла Загребельного, якому 25 серпня виповнилося 100 років від дня народження. Улюблений жанр Павла Загребельного - історичний роман. Та інтерес автора до історії  не обмежується зображенням подій минулого. Загребельний немовби пише історію людської душі, спираючись на документальну основу реальних фактів. Тож минуле і сьогочасне у романах Павла Загребельного постають як суцільне часове полотно, на якому примхлива рука долі виписує життя людини і ширше - народу . нації, усього людського роду.