неділя, 22 листопада 2020 р.

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ.

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада – у день початку подій, які стали для України історичними: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. 
21 листопада в бібліотеці с.Сасів відбулася історична подорож "Україна - країна нескорених".Мета заходу: вшанувати патріотизм і мужність громадян, які у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Сьогодні життя України змінюється на очах, постає стара, як ця земля держава – вільна, незалежна, осяяна сонцем Україна. Ви частинка народу. Без вас, без усіх нас немає ні народу, ні історії. І нам творить нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Ще в І столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон на публічному виступі сказав: «ЛЮБЛЯТЬ БАТЬКІВЩИНУ НЕ ЗА ТЕ, ЩО ВОНА ВЕЛИКА, А ЗА ТЕ, ЩО ВОНА ТВОЯ». Україна як мати благословляє своїх дітей на праведний шлях і захищає їх .

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Яскравим виявом національно-патріотичних почуттів українців став національний Гімн України.







Немає коментарів:

Дописати коментар