середу, 28 лютого 2018 р.

ЛЕСЯ УКРАЇНКА

                   Ні долі, ні волі у мене нема,
            Зосталася тільки надія одна:
            Надія вернутись ще раз на Вкраїну,
            Поглянуть іще раз на рідну країну.

                                    

«Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, – писав Максим Рильський, – то найвідповідніше слово було б – боротьба». За вікном зима. Ось у таку пору, 25 лютого 1871 р., народилася Лариса Петрівна Косач. Народилася вона в місті Звягелі( Новоград-Волинському)в інтелігентній родині. Мати – письменниця Олена Пчілка, батько – юрист, громадський і культурний діяч. Вони багато зробили для розвитку здібностей обдарованої доньки, дбали про її гуманітарну освіту.

27 лютого 2018 року в дитячім будинку "Рідний дім" спільно сільською бібліотекою було проведено літературну мандрівку "Ні, я жива! Я буду вічно жити."

Для найменших своїх читачів Леся Українка написала чимало віршів і казок. Казки не завжди веселі. Їхні сюжети взяті із життя,вони вчать нас долати труднощі,що зустрічаються на нашому шляху так, як це робила сама Леся.З такими слова звернулася до дітей вихователь Петелицька В.С., а бібліотекар Александрович В.П. продовжила розповідь і розказала 10 маловідомих фактів про Лесю Українку. Захід провели і підготували вихователь дитячого будинку "Рідний дім" і бібліотекар   села Сасів.











Немає коментарів:

Дописати коментар