вівторок, 11 жовтня 2022 р.

ЛИЦАРІ ВОЛІ

 

Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна

Козацька моя Україна

Хлібів золотих сторона

Негодами лютими бита

Віками ти йшла до мети

Тобі в небі зорею світити

І волю і долю знайти.

Світле та радісне свято - Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об'єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людський рід, за мир і добро на нашій землі.

У День Покрови, 14 жовтня, щорічно відзначається День українського козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. У Запорізькій Січі головною була церква Покрови Пресвятої Богородиці, що охороняла український народ та його військо - козаків.

Маючи таку історією освячену традицію, Головний Командир Української Повстанської Армії Тарас Чупринка - Шухевич у 1943 році віддав УПА, яка була створена 14 жовтня 1942 року, під особливу опіку Божої Матері. Свято Покрови - 14 жовтня проголошено святом Української Повстанської Армії.

З 2014 року ми святкуємо ще одне свято - День захисників та захисниць України. Цього дня ми вшановуємо українських героїв та героїнь, тих хто захищав та захищає нині Україну та її територіальну цілісність під час кривавих боїв.

У бібліотеці - філії с. Сасів для користувачів - дітей представлено тематичний перегляд літератури "Лицарі волі"

Немає коментарів:

Дописати коментар